Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

A HŐVESZTESÉG NAGYMÉRTÉKŰ CSÖKKENTÉSE A HŐVÉDELEM FOKOZÁSÁVAL

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ

A külső falak hőszigetelését leggyakrabban hőszigetelő rendszerekkel oldják meg. A Roga-Therm hőszigetelő vakolatrendszer lakóházak, középületek és ipari épületek külső falainak hőszigetelésére szolgál. Új építésnél és régi épületek felújítása esetén egyaránt felhasználható. Külső falon vagy (a legtöbb hőszigetelő rendszerrel ellentétben) a fal belső oldalán is alkalmazható.

Egy lélegző hőszigetelő rendszer, amely páraáteresztő, de nem párafogó, tehát maga az anyag nem vizesedik, így télen sem csökken a hőszigetelés hatékonysága. Nem zárja az épületbe a párát, ezzel megakadályozza apenészesedést, páralecsapódást, valamint - a vakolt, vagy öntött felhordás miatt - kiküszöböli a hőszigetelés és a falszerkezet közötti légrést, abban ugyanis télen lecsapódhat a pára, így nagymértékben csökkentve a hőszigetelés hatékonyságát.

A Roga-Therm hőszigetelő vakolat B. (S1.D0) tűzállósági besorolással rendelkezik. Ez a normál épületeknél is fontos szempont, de a középmagas és magas épületeknél a szigorodó tűzoltósági előírások miatt kiemelkedő jelentőséggel bír. Kiváló a rendszer hő csillapítása, tehát nemcsak a téli hideg ellen véd, de nyáron a nap sugárzó hőjének is ellenáll, így csökkentve a fűtési, hűtési költségeket és kellemes klímát teremt az épületben egész évben.

Rendkívül rugalmasan alkalmazható technológia, valamennyi - az építési gyakorlatban előforduló - falszerkezetre felhordható. Az elkészült vakolatra nemes vakolatot vihetünk fel  vagy légáteresztő homlokzati festékkel díszíthetjük. Mind a nemes vakolatok, mind a homlokzati festékek esztétikus felületképzést tesznek lehetővé.