Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ


Az aljzatbeton egy az épületek belsejében, födémeken, vagy erkélyeken használatos szintkiegyenlítő és lejtésképző réteg. Továbbá speciális ágyazórétegként (padlófűtés), esztétikai igényt kielégítő és közvetlen használati rétegként is funkcionálhat. A hő-és hangszigetelés, valamint a burkolat közötti szükséges réteg.

A Roga-Therm Hőszigetelő Aljzatbeton az általános alkalmazással szemben egy szélesebb körben alkalmazható estrich, mely anyagát tekintve egy cementbázisú kötőanyagból (EPS gyöngy darálék töltőanyag felhasználásával) készült könnyűbeton, mely egyesíti magában a hőszigetelések és a könnyűbetonok előnyös tulajdonságait. Alkalmazható bel- és kültérben egyaránt. A hőszigetelés, az aljzatbeton és a lejtésképző beton szerepét is betöltheti egyszerre, mindezt egy munkafázissal kivitelezve, így egyszerűsítve a kivitelezést. Mivel a Roga-Therm aljzatbetonra már csak egy 3-15mm vastagságú kiegyenlítő réteg kerül, ezért a rétegrendi vastagságot is csökkenthetjük. Alkalmazható beltérben hőszigetelés és aljzatbeton helyett egy lépésben leöntveKörbefogja a gépészeti csöveket, ezért nem kell többé a hőszigetelés vagdosásával bajlódni. Szintek közötti födémeken alkalmazva nagymértékben csökkenti a födémek terhelését (10 cm-es vastagságban a beton súlya: 200-250 kg/m2, a Roga-Therm Aljzatbeton súlya: 30-40 kg/m2). Az anyag könnyű fajsúlya miatt a nehezen megközelíthető helyszíneken akár kézi bedolgozással is könnyen kivitelezhető. Padlófűtés alatt alkalmazva nagymértékben növeli annak hatékonyságát, padlófűtés nélküli helységekben pedig kiváltja az estrich (felbeton) szerepét, növelve a hőszigetelés vastagságát, illetve tovább csökkentve a szükséges munkafázisok számát, hiszen a teljes vastagság egy lépésben beönthető, a párazáró fólia terítése elhagyható. Passzívházaknál jó hőszigetelésű falakkal alkalmazva (pl. Roga-Therm szerkezetkitöltő) fölöslegessé teszi az alap alatti, körüli hőszigetelés alkalmazását.