Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

A HŐVESZTESÉG NAGYMÉRTÉKŰ CSÖKKENTÉSE A HŐVÉDELEM FOKOZÁSÁVAL

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ

A külső falak hőszigetelését leggyakrabban hőszigetelő rendszerekkel oldják meg. A Roga-Therm hőszigetelő vakolatrendszer lakóházak, középületek és ipari épületek külső falainak hőszigetelésére szolgál. Új építésnél és régi épületek felújítása esetén egyaránt felhasználható. Külső falon vagy (a legtöbb hőszigetelő rendszerrel ellentétben) a fal belső oldalán is alkalmazható.

Egy lélegző hőszigetelő rendszer, amely páraáteresztő, de nem párafogó, tehát maga az anyag nem vizesedik, így télen sem csökken a hőszigetelés hatékonysága. Nem zárja az épületbe a párát, ezzel megakadályozza apenészesedést, páralecsapódást, valamint - a vakolt, vagy öntött felhordás miatt - kiküszöböli a hőszigetelés és a falszerkezet közötti légrést, abban ugyanis télen lecsapódhat a pára, így nagymértékben csökkentve a hőszigetelés hatékonyságát.

A Roga-Therm hőszigetelő vakolat B. (S1.D0) tűzállósági besorolással rendelkezik. Ez a normál épületeknél is fontos szempont, de a középmagas és magas épületeknél a szigorodó tűzoltósági előírások miatt kiemelkedő jelentőséggel bír. Kiváló a rendszer hő csillapítása, tehát nemcsak a téli hideg ellen véd, de nyáron a nap sugárzó hőjének is ellenáll, így csökkentve a fűtési, hűtési költségeket és kellemes klímát teremt az épületben egész évben.

Rendkívül rugalmasan alkalmazható technológia, valamennyi - az építési gyakorlatban előforduló - falszerkezetre felhordható. Az elkészült vakolatra nemes vakolatot vihetünk fel  vagy légáteresztő homlokzati festékkel díszíthetjük. Mind a nemes vakolatok, mind a homlokzati festékek esztétikus felületképzést tesznek lehetővé.

A ROGA-THERM HŐSZIGETELŐ ANYAG TULAJDONSÁGAI

- lágytól folyékonyig terjedő konzisztencia
- rugalmas, nincs szétválás
- száraz testsűrűsége 188 kg/m3 
- kedvező épületfizikai tulajdonságok
- kis önsúly
- jó hőszigetelő tulajdonság
- szokásos betonszivattyúkkal bedolgozható
- zajszigetelő
- tűzzel szemben ellenálló

Roga-Therm homlokzati hőszigetelő vakolat

TULAJDONSÁG

ÉRTÉK

MÉRTÉKEGYSÉG

TESTSŰRŰSÉG

188

Kg/m3

ÉGHETŐSÉG

B. (S1-D0)

-

HŐVEZETÉSI TÉNYEZŐ

0,058

W/mK

KAPILLÁRIS VÍZFELVÉTEL

0,19

Kg/(m2 *min 0,5)

PÁRADIFFÚZIÓS ELLENÁLLÁSI SZÁM

8,63

 

TARTÓSSÁG

22%

Tartósság növekedés

FELHORDÁSI VASTAGSÁG

20-300

mmROGA-THERM HOMLOKZATI HŐSZIGETELŐ VAKOLAT RENDSZER ÖSSZETEVŐI 


Roga-Therm cementbázisú kötőanyag

Osztályozott polisztirol (EPS) darálék

Roga-Therm Glett 
A Roga-Therm Glett páraáteresztő, de víztaszító hatású gyárilag előkevert, por alakú, cementbázisú, felhasználásra kész szárazhabarcs. A felületerősítő üvegszövet beágyazására és a megfelelő keménységű felület kialakítására szolgál.

Roga-Therm üvegszövet
A felületerősítő és feszültségkiegyenlítő ragasztóréteg (glett) betétanyaga.
Folyamatosságát (5-7 cm) átfedéses beépítés biztosítja.
A speciális üvegszál-szövet, legalább 90g/m2 súlyú, lúgálló.
Anyagszükséglet: 1,1 m2/m2

Roga-Therm színező réteg
Ez a réteg a megrendelők igényeinek megfelelően többféle módszerrel készülhet. Pl. páraáteresztő homlokzati festék, ásványi nemes vakolat, kőpor, szilikonos páraáteresztő vakolat. Az alkalmazható anyagok pontos listája a honlapunkon, a termékek/felületképzési megoldások menüpont alatt találhatóak. 


CSOMÓPONTOK HŐSZIGETELÉSE

Roga-Therm hőszigetelés az önthető, vakolható felhordási technikának köszönhetően sok, a gyakorlatban megjelenő csomóponti problémára megoldást nyújtegyszerűsíti a kivitelezést. Pl.: spalettaképzés, talpszelemen körüli hőszigetelés, stb.

 

HARMATPONT

A Roga-Therm hőszigetelő a harmatponti méretezésnél is kiemelkedik versenytársai közül azzal a tulajdonságával, hogy amennyiben az elkészített szigetelésnél a harmatpont a Roga-Therm ultrakönnyű hőszigetelő anyagba esne, még akkor sem jönne létre  a páradúsulás, sem a hőszigetelő anyagban, sem a falazat és a hőszigetelő között. Ennek következtében a kifejezetten rossz hőtechnikai mutatókkal rendelkező épületeknél is alkalmazható nagy vastagságban.  Például egy 25 cm-es vastagságú kisméretű tömör téglából épült falazatnál el lehet érni egy olyan hőtechnikai értéket, ami (méretezés függő) tételekkel jobb lehet egy korszerű téglából újonnan építettéhez képest.

 

HŐ CSILLAPÍTÁS

Az épületszerkezetek hő csillapítási értékeivel a mai napig nem megfelelően foglalkoznak. A Roga-Therm hőszigetelő anyag ezt a hő csillapítást jelentősen megnöveli. A Roga-Therm hőszigetelő anyag hő elnyelési tényezői (s) az anyagszerkezeti tulajdonságok és a testsűrűség alapján becsülhetők. Egy épület szerkezet hő csillapítása akkor kedvező, ha az épületszerkezeti rétegek hő tehetetlenségi tényezőinek összege minél nagyobb.

A polisztirolhab hőszigeteléshez képest a Roga-Therm hőszigetelő anyag hő tehetetlenségi tényezője kb. 3-szoros értékű. Így alkalmazásával javul az épületszerkezet hő csillapítása. A Roga-Therm hőszigetelő anyag alacsony páradiffúziós ellenállása, páraáteresztő, átszellőző tulajdonsága nemcsak a páratechnikai folyamatok szempontjából kedvező, hanem a hő csillapítása miatt is.