Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

ÁLTALÁNOS ISMERTETŐ

A Roga-Therm könnyűbeton a hozzá hasonló anyagoktól jelentősen különbözik a jó hőszigetelő képessége és tűzzel szembeni ellenállása miatt. Alkalmas lapostetők és teraszok, erkélyek lejtés képzésének, hőszigetelésének kialakítására. Nem kell heteket várni a méretre vágott szigetelésre vagy vasalt betonréteg alkalmazására, a szigetelés és a lejtésképző réteg a helyszínen kivitelezhető egy lépésben. Egyéb Roga-Therm szigetelésekkel pl.: hőszigetelő vakolattal összedolgozható, így hőhídmentes kapcsolódást eredményezve. Régi lapostetők bontás nélküli felújítására, padlásterek, közbenső födémei feltöltésére, kiegyenlítésére. Az anyag könnyű fajsúlya miatt a régi tetőterek közbenső födémek esetén kicsi a terhelés, ezért nem kell drasztikusan alátámasztani a födémeket, természetesen hőszigetelés előtt érdemes a szerkezeteket átvizsgálni. 

Lapostetőknél a Roga-Therm hőszigetelő könnyűbeton véd a hidegtől és a nap hőjétől is. Biztosítja a csapadékvíz-szigetelés megfelelő lejtését, merev aljzatát. Roga-Therm használatával jó hőérzetünk lesz télen, hűs érzetünk lesz nyáron. Bedolgozása igen egyszerű, meg lehet keverni gyorsan, egyszerűen. Mixer autóból is föl lehet továbbítani az anyagot betonpumpával, azaz ez egyben megoldható Pumix-al. A Roga-Therm hőszigetelő könnyűbetonnal javul az épület páraáteresztő képessége, azaz a tűzállósága is. Cementbázisú, ezért a rovarok, rágcsálók sem tekintik élőhelynek. 

A ROGA-THERM HŐSZIGETELŐ ANYAG TULAJDONSÁGAI

- lágytól folyékonyig terjedő konzisztencia
- rugalmas,  nincs szétválás
- száraz testsűrűsége 373 kg/m3 
- kedvező épületfizikai tulajdonságok
- kis önsúly
- jó hőszigetelő tulajdonság
- szokásos betonszivattyúkkal bedolgozható
- zajszigetelő
- tűzzel szemben ellenálló

ROGA-THERM HŐSZIGETELŐ ALJZATBETON

TULAJDONSÁG

ÉRTÉK

MÉRTÉKEGYSÉG

TESTSŰRŰSÉG

373

Kg/m3

ÉGHETŐSÉG

Bfl

-

HAJLÍTÓ-HÚZÓ SZILÁRDSÁG

0,86

N/mm2

NYOMÓSZILÁRDSÁG

0,7

N/mm2

HÚZÓ-TAPADÓ SZILÁRDSÁG

0,18

N/mm2

HŐVEZETÉSI TÉNYEZŐ

0,089

W/mK

PÁRADIFFÚZIÓS ELLENÁLLÁSI SZÁM

9,5

 

TARTÓSSÁG

22%

Tartósság növekedés

FELHORDÁSI VASTAGSÁG

20-300

mm